Nyheter

NYHETER

Framtiden är animerad!?

2019-11-04


Vi har sett att animerade Hollywood-filmer under det senaste decenniet blivit alltmer vanliga och populära. Filmer som Ice Age har gjort enorm succé och nu är det dags för andra branscher att utnyttja teknikens enorma potential. Vi ser framför oss att bl.a. mäklarbranschen, byggbranschen, trädgårdsarkitekter och även vissa arkitekter kommer att använda den här tekniken framöver tror vi.

Tidigare har kostnaderna för att producera animerad film varit tämligen höga och ännu mer så när kraven på fotorealism är höga. Det vi ser nu är att det finns allt bättre mjukvaror och allt mer kraftfulla datorer som kan modellera objekt och rendera en animerad film snabbt och enkelt.

Alla människor vill skapa en bra och harmonisk miljö både i hemmet och i trädgården. Tidigare har vi som konsumenter fokuserat på att köpa bra och praktiska produkter men framöver kommer många att vilja skapa sig en långsiktig vision för helheten där man kan visualisera många olika produkter i kombination i olika miljöer. Utevision tror att svenska trädgårdar är ett eftersatt och underskattat område där folk kommer att satsa mer pengar i framtiden, inte minst för sitt eget välmåendes skull.

Vi ser även en tydlig trend i media med mer fokus på utemiljö, odling och även matlagning i ett eget utekök.

Modern teknik kan användas för att skapa futuristiska miljöer men det vi nu ser är att allt fler även börjar intressera sig för att återskapa traditionella miljöer och arkitektur med hjälp av modern teknik. I framtiden tror vi att alla nybyggen och tillbyggnader kommer att producera en animerad film för att visa upp och experimentera med färger, belysning och design innan själva bygget startar.

En annan trend är underhållningsbranschen där bla den storslagna kinesiska dansföreställningen Shen Yun återskapat naturliga och traditionella utemiljöer i 3D från det gamla Kina som en backdrop i sin dans- och musikföreställning.

Frågan är ju inte om vi skall använda tekniken utan hur vi skall använda den. Hittills har vi mest använt teknik till att skapa futuristisk design som världen aldrig tidigare skådat och som kanske inte alltid har satt människans välmående i centrum Vi tror att man framöver kommer att börja använda den moderna tekniken till att skapa vacker design som bygger på traditionell estetik men som tar den till en ännu högre nivå med hjälp av teknikens möjligheter att visualisera resultatet innan bygget påbörjas.

Utevision

se er framtida utemiljö redan nu!

VI HJÄLPER ER ATT VISUALISERA ERA FRAMTIDSPLANER! DRÖM, FANTISERA, SKISSA OCH FOTOGRAFERA SEN TAR VI ÖVER OCH SKAPAR FILM!


UTEVISION ÄR EN TJÄNST FRÅN

KONTAKTA OSS

Ring oss:

042 - 44 24 260

BETALMETODER

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Ladda ner vår sekretesspolicy här
Acceptera